ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει το «Άξιον Εστί»

με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ

και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

                                                                                                                               

Στο πλαίσιο των συστηματικών δράσεων εξωστρέφειας και «ανοίγματος» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς την πόλη, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης», την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία εντάσσεται στις «Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ», έναν θεσμό που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, με στόχο να φέρει τα μέλη του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, αλλά και το κοινό της πόλης, πιο κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Ο Γιώργος Νταλάρας θα ερμηνεύσει το έργο «Άξιον Εστί», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, με αφηγητή τον ηθοποιό και σκηνοθέτη  Γιάννη Αναστασάκη, και με τον βαρύτονο Απόστολο Σωτηρούδη, καθώς και λαϊκά τραγούδια και μπαλάντες των Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Κουγιουμτζή, Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων σπουδαίων συνθετών.


Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Α΄ Μέρος
«Άξιον Εστί», Μίκη Θεοδωράκη – Οδυσσέα Ελύτη
Αφηγητής: Γιάννης Αναστασάκης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
Βαρύτονος: Απόστολος Σωτηρούδης

Β΄ Μέρος
Λαϊκά τραγούδια και μπαλάντες

 

Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού και οι μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα).

Συμμετέχουν οι Χορωδίες του ΑΠΘ «Γιάννης Μάντακας», «Τρισεύγενη Καλοκύρη», καθώς και το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.
Διδασκαλία: Εριφύλη Δαμιανού
Συμμετέχει, επίσης, η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης.
Διδασκαλία:  Έμη Τσιούρα
Διεύθυνση: Δημήτρης Δημόπουλος

 

Η είσοδος στη συναυλία θα πραγματοποιηθεί μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες θα διανεμηθούν στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και στο κοινό της πόλης.

Οι προσκλήσεις θα διανεμηθούν από τις 14/11/2018 έως 21/11/2018 ως εξής:

Για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ: από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ, καθημερινές (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), 09:00-14:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 991334, 991313.

Για το κοινό της πόλης: από τα εκδοτήρια στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθημερινά, 10:00-18:00.

 

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Απαντήστε στο σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.