Η Μάγια Πλισέτσκαγια…
Έφυγε από τη ζωή ένας ζωντανός θρύλος του χορού, μια πανέμορφη μαγική γυναίκα, που μας γοήτευσε με την τέχνη της, το δυναμισμό, την καθαρότητα του μυαλού της, το θάρρος της.  Θυμάμαι μια συνέντευξη της στον Θανάση Λάλα «Οι ταλαντούχοι είναι το άλας της ζωής μας… αλλά το ζητούμενο της ζωής δεν είναι μόνο η νοστιμιά».
Εκτός από την τύχη «ακόμα και οι εξαιρετικά ταλαντούχοι χρειάζεται να δουλέψουν, να προσπαθήσουν».  (Αξίζει να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=100026)
Μια γυναίκα που έζησε μια σκληρή ζωή σε μια σκληρή εποχή, μια γυναίκα που εκτέλεσαν τον πατέρα της όταν ήταν 11 ετών, επιβίωσε, δούλεψε σκληρά, σεβάστηκε το ταλέντο της, άνθισε μέσα από την τέχνη της και έκανε την τέχνη της ν’ ανθίσει, δίνοντας χαρά και αγαλλίαση σ’ όλο τον κόσμο.  
Γιατί στην πραγματική τέχνη, το ωραίο συνυπάρχει με το καλό, «μπορεί ν’ ασκήσει εξουσία η τέχνη, μόνο που αυτομάτως παύει να είναι τέχνη».  
Η τέχνη της μας έκανε όλους καλύτερους.  
Την ευχαριστούμε.
 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Απαντήστε στο σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.