Με αφορμή τα όσα εξαιρετικά δυσάρεστα συμβαίνουν αυτές τις μέρες, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην εκστρατεία «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!» που έχει ξεκινήσει το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου.

Με την εκστρατεία αυτή η Υ.Α. θέλει να αντιδράσει στο ανησυχητικό φαινόμενο επιθέσεων μίσους κατά αλλοδαπών, με μόνο κριτήριο το χρώμα ή την καταγωγή τους, που τον τελευταίο καιρό έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Τα θύματα – πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά – δεν τις καταγγέλλουν είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί θεωρούν ότι είναι μάταιο. Η ατιμωρησία αλλά και η ανοχή διευρύνουν τον κύκλο της βίας.

Στον πυρήνα της εκστρατείας βρίσκεται η ιστοσελίδα www.1againstracism.gr που δημιουργήσαμε με σκοπό να δώσουμε ένα βήμα διαλόγου και έκφρασης για ένα θέμα που σπάνια συζητιέται νηφάλια δημοσίως. Η ιστοσελίδα ανανεώνεται με σχετικά επώνυμα άρθρα, βίντεο, φωτογραφίες, σχόλια ή μαρτυρίες.

 

http://www.1againstracism.gr/index.php/el/

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Απαντήστε στο σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.