ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ‘’ΕΙΚΟΝΑ     ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ’’

    ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ    ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ

Περιέχει  το  Ανέκδοτο ποιήμα του Ηλία Κατσιούλη ‘’Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ’’


Συμμετέχουν με αλφαβητικοί σειρά:Νένα Βενετσιάνου,Γλυκερία,Αρετή Κετιμέ,Γιώργος Νταλάρας,Ασπασία Στρατηγού,Μπάμπης Τσερτός η Ορχήστρα Εστουδιαντίνα και ο σολίστας του κλαρίνου Βασίλης Σαλέας.


         Πρόκειται για μια έκδοση βασισμένη σε ποιήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και σε δίστιχα που βρίσκονται σε διάφορα διηγήματα του.Η ιδέα και η δημιουργία της έκδοσης προέκυψε μετά απο μια σειρά θεατρικών παραστάσεων  ,βασισμένες στα διάφορα έργα του Παπαδιαμάντη όπως ,το ‘’Όνειρο στο κύμα ‘’,’’Χωρίς στεφάνι’’,’’Μια Ψυχή’’ ,‘’Αμαρτίας Φάντασμα’’ ,’’Το ‘Ανθος του γιαλού’’ ,κ.α που ο Ανδρέας Κατσιγιάννης ‘’έντυσε ‘’ με Μουσική για τις ανάγκες των παραστάσεων.

Λιγα λόγια απο τον συνθέτη .

‘’’Ολα αυτά τα χρόνια που γράφω μουσική για θεατρικές παραστάσεις, βασισμένες στα διάφορα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτογνώρισα ,όπως όλοι μας ,στα πρώτα βήματα του σχολικού μου βίου είχα πάντα την αίσθηση του ‘’Αχειροποίητου ‘’,δηλαδή του μή πλασμένου απο Ανθρώπινο χέρι.Η αίσθηση του μεταφυσικού αντλούμενο μεσα απο μύθους και θρύλους τις καθημερινότητας  ,που εντάσσεται στην ευρύτερη δραστηριότητα της Ελληνικής κοινωνίας  ,αποτελόντας κομμάτι της παράδοσης του Λαου μας,είναι το στοιχείο έμπνευσεις γιατον Παπαδιαμάντη και τον κατατάσει σε μια απο τις μεγαλύτερες Μορφές της παγκόσμιας Λογοτεχνίας.Η γραφή του καταφέρνει να είναι άμεση και διεισδυτική ,ουσιαστικά μέσα απο εναν πυκνό και δύσβατο λόγο!
Αυτό του το Χάρισμα τον αναγάγει σε μια πολυδιάστατη προσωπικότητα ,που ενω παράλληλα ζεί Βίο Κοσμοκαλόγερου,μίλα για τον έρωτα με τρόπο ανατρεπτικό για την εποχή του,άμεσο και καταλυτικό.

Πιστεύει στον Χριστό γιατί ξεπέρασε τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο.

«να υμνώ μετά λατρείας τον Χριστό μου,να περιγράφω μετ’ έρωτος την φύσιν,και να ζωγραφώ μετά στοργής τα γνήσια Ελληνικά ήθη».

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έζησε λιτά και απέριττα ,αφήνοντας ένα τεράστιο και πλούσιο έργο.

Και όπως είπε και ο Ελύτης ‘’Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί, όπου και να θολώνει ο νους σας,μνημονεύεται Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύεται Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Απαντήστε στο σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.