«Ό τι κάνει ο Νταλάρας σήμερα, το κάνει η υπόλοιπη Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια ». Γράφω τούτες τις γραμμές, με αφορμή τις συναυλίες του …

Γιώργου Νταλάρα στις γειτονιές της αττικής γης, με είσοδο ελεύθερη. Ο αδερφός του πατέρα μου, φιλόλογος γαρ, μου είχε πει πριν από αρκετά χρόνια, όταν κάποιοι κατέκριναν το Γιώργο Νταλάρα, για τις πολιτικές συναυλίες του, τη μία για την Κύπρο, την άλλη για τα Ελγίνεια μάρμαρα και το Σκοπιανό… « Τα λαμπρά αστέρια, οι περισσότεροι τα κοιτάζουν υπό γωνία, γιατί η λάμψη τους, δημιουργεί προβλήματα όρασης και ακοής »

Χρόνια τώρα, ότι κι αν κάνει ο μεγάλος αυτός Έλληνας τροβαδούρος, πηγαίνοντας την καλλιτεχνική του προσφορά, ένα βήμα, ή πολλά καλύτερα βήματα παραπέρα, από τα μουσικά στεγανά, περνώντας τα « κοινωνικοπολιτικά σύνορα » , αποτελεί συνήθως αντικείμενο αρνητικής κριτικής, παραφιλολογίας, διαστρέβλωσης, φαντασματολογίας κ .ο. κ..

μέσω Γιώργο Νταλάρα… Σε καρτερούσαν (και σε καρτερούν) μαστιγωτές και συμπληγάδες… – Όγδοο | Το τραγούδι αλλιώς!.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί πρέπει πάντα να σταυρώνετε ο Αγνότερος;
    Φίλε γιώργο μεγάλωσε η παρέα μου σε χρόνια ακούγοντας τραγούδια σου, μοιραστήκαμε τα αισθήματά σου μέσα απ’ τις ταυτισμένες με τους καιρούς επιλογές στίχων κι’ ερμηνείες σου, δημιουργώντας μια αμφίδρομη και διαχρονική σχέση ψυχολογικής ανάπτυξης και συναισθηματικής αγάπης, αυτήν την Αγάπη, που μας πληγώνει η διαπίστωση για συνανθρώπους μας που είναι στερημένοι απ’ Αυτήν, την Αλήθεια της Αγάπης.

Απαντήστε στο σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.