Γιώργος Νταλάρας

&

Δηµήτρης Μυστακίδης

Η λαϊκή κιθάρα

Guest: Ο Αχιλλέας Περσίδης

Και φυσικά, ο Διονύσης Σαββόπουλος

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Ο Διονύσης Σαββόπουλος καλεί τον Γιώργο Νταλάρα και τον Δηµήτρη Μυστακίδη στο Άλσος για µια παράσταση αφιερωµένη στην λαϊκή κιθάρα.

Ο Γιώργος Νταλάρας εκτός από την λαµπρή πορεία του ως τραγουδιστής, είναι δεξιοτέχνης κιθαριστής και στην παράσταση αυτή έρχεται να φωτίσει την βιωµατική του σχέση µε την κιθάρα και τους λαϊκούς  κιθαρωδούς.

Ο Δηµήτρης Μυστακίδης, εκτός από εξαίρετος µουσικός που εργάζεται συστηµατικά γύρω από την λαϊκή κιθάρα, είναι και ακαδηµαϊκός δάσκαλος και έχει πρωτοστατήσει στο να αναγνωριστεί  το µουσικό αυτό όργανο από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ως οικοδεσπότης θα επιµεληθεί της συζήτησης επί σκηνής, θα παίξει και θα τραγουδήσει µε τους δυο  οµότεχνους του.

Όλοι µαζί ετοίµασαν ένα πρόγραµµα µε τραγούδια και αφηγήσεις σαν ένα µαγικό µάθηµα,  σε µια µ οναδική βραδιά στο Άλσος. Σε κάποια τραγούδια, θα τους συνοδεύσει ο Αχιλλέας Περσίδης, ο σπουδαίος αυτός κιθαρίστας σε µια από τις σπάνιες εµφανίσεις του.

Συνδυάζοντας τις γνώσεις και την βιωµατική τους σχέση µε το µουσικό όργανο που είναι δε µένο µ ε την εξέλιξη της ελληνικής λαϊκής  µ ουσικής ,  την αγάπη και το µεράκι τους, δηµιούργησαν µια vintage παράσταση, στην οποία αναδεικνύουν ο καθένας  τα ταλέντα  που τους έκαναν να ξεχωρίσουν αλλά και αθέατες πλευρές που δεν είναι πάντα γνωστές στην πορεία ενός καλλιτέχνη.

 

Λίγα λόγια για την λαϊκή κιθάρα

Ο όρος λαϊκή κιθάρα περικλείει τόσο τον ειδικό τύπο κατασκευής του οργάνου (πιο µικρόσωµη από την ακουστικήνκιθάρα, µε διαφορετικό τρόπο τοποθέτησης των καµαριών στο καπάκι), αλλά κυρίως την ιδιαίτερη τεχνική παιξίµατος προκειµένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της λαϊκής µας µουσικής.

Η λαϊκή κιθάρα, παρούσα σε κάθε τύπο ορχήστρας από τις αρχές του εικοστού αιώνα έως σήµερα, είναι φορέας µιας σύνθετης µουσικής γλώσσας, που γνώρισε πολλά στάδια εξέλιξης. Αν και ήταν ένα ζωτικής σηµασίας όργανο σε όλες τις µορφές της λαϊκής ορχήστρας, είχε κυρίως συνοδευτικό ρόλο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια εξέλιξης της λαϊκής µουσικής. Είναι ένα εξαιρετικά δηµοφιλές, µε απεριόριστες δυνατότητες και δυναµικά πολυφωνικό όργανο. Στα χέρια των λαϊκών µουσικών, γνήσια και όµορφη, λάµπει και εξελίσσεται, καθώς προσαρµόζεται στα πολιτιστικά και αισθητικά µουσικά δρώµενα της Ελλάδας.

Info
«ΤΟ ΑΛΣΟΣ»
Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8227471

 

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ & ΦΙΛΟΙ

Γιώργος  Νταλάρας
&
Δηµήτρης Μυστακίδης
Η λαϊκή κιθάρα
Guest: Ο Αχιλλέας Περσίδης
Και φυσικά, ο Διονύσης Σαββόπουλος

Παρασκευή 15 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21:00

 

Εικαστική επιµέλεια χώρου: Μανώλης Παντελιδάκης, Ρωµανός
Σαββόπουλος
Εικαστικό αφίσας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Γραφίστας: Αντώνης Γλυκός
Photo credits: Δηµήτρης Μακρής

 

PROJECT MANAGEMENT: WELL ART LIVE
Ευχαριστούµε τον Ηλία Μαροσούλη και τον ΄Αγγελο Κοταρίδη για την επιχειρηµατική τους υποστήριξη.

Επικοινωνία και προβολή στα media:
Zuma Communications
Χαρά Ζούµα | t. 210 3224765 | 6980 571057 | chara@zumacom.gr Nίνα Αλτάνη | t. 210 3224765 | 6985 560600 | nina@zumacom.gr

Επικοινωνία – προβολή για το MAROSOULIS GROUP:
TOROU PR & Communication:
Ελένη Τώρου | Τ. 2130185133, 6944380117 | Ε. e.torou@gmail.com Ελένη Βλαχοπούλου | Τ. 2130185135  | Ε. torou.pressoffice@gmail.com

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Απαντήστε στο σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.