8η Συνάντηση Ποντιακών Χορών

Μια μεγάλη εκδήλωση των ποντίων θα πραγματοποιηθεί στις 13/10/2012 στο ΟΑΚΑ όπου θα συμμετέχουν πάνω από 2.000 πόντιοι χορευτές κάθε ηλικίας και παραδοσιακοί μουσικοί της ποντιακής μουσικής απ’ όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Το 1ο μέρος, που θα είναι μια ιστορική αναδρομή στον Πόντο, το σκηνοθετεί ο Ποντιακής καταγωγής Διεθνής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς με τραγουδιστή στον περίφημο θρήνο της άλωσης, τον Γιώργο Νταλάρα.
Παρά τον φόρτο εργασίας – αυτήν την εποχή προβάλεται η καινούργια του ταινία «Κεφάλαιο» (Capital) – αποδέχτηκε την πρόταση των Ποντιακών Σωματείων με μεγάλη χαρά. Άλλωστε δεν θα μπορούσε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα να είναι απών.

Να θυμίσουμε ότι 18 χρόνια πριν στην θρυλική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Και με Φως και με Θάνατον Ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα και σκηνοθέτη τον Κώστα Γαβρά υπήρξε μεγάλη αναφορά στον Πόντο, που γέμισε συγκίνηση τους θεατές.

 

Απόσπασμα από την παράσταση «Και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1994 σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά.:  http://www.youtube.com/watch?v=9Z1rVI6yYSs&feature=youtu.be

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Απαντήστε στο σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.