Ο λόγος του Κ.Π. Καβάφη με τη φωνή του μεγάλου ερμηνευτή Γιώργου Νταλάρα, την θεατρική απαγγελία του εμβληματικού Bruno Ganz και όχημα τη μουσική του Αλέξανδρου Καρόζα κατέκτησε το κοινό της Βιέννης στη μεγάλη συναυλία στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του Wiener Konzerthaus το βράδυ του Σαββάτου 26/11.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα ο Γιώργος Νταλάρας, ο σημαντικότερος μουσικός πρεσβευτής και ερμηνευτής της Ελλάδας, ερμήνευσε το έργο «Καβάφης» του συνθέτη Αλέξανδρου Καρόζα με την Ορχήστρα «Wiener KammerOrchester» και τη Χορωδία «Wiener Singakademie» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία, να στέλνεις το μήνυμα του μεγάλου Αλεξανδρινού σε ένα κοινό όχι τόσο οικείο με το λόγο του ποιητή. Για μια ακόμη φορά οι απαρχές της νεοελληνικής λογοτεχνίας μαζί με τη δυναμική νεωτερικότητα του Καρόζα χτίζουν σε εποχές δύσκολες γέφυρες πολιτισμού» σημειώνει ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε επανειλημμένα από τους 1700 παρόντες, που εδώ και μέρες είχαν διασφαλίσει θέση στη λαμπρή σκηνή της Αυστριακής πρωτεύουσας.

μέσω Γιώργος Νταλάρας: ‘The Kavafis Project’ – Η μεγάλη επιτυχία της συναυλίας.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Απαντήστε στο σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.